Hogyan szerezhetsz piglin fejet a Minecraftban 22w46a snapshotban

Minecraft: Java Edition legújabb snapshotja (22w46a) nemrég, 2022. november 16-án jelent meg. Amellett, hogy számos hibajavítást és néhány funkciót implementáltak, egy új mob fej elemet adtak a játékhoz.

Hogyan szerezhetsz piglin fejet a Minecraftban 22w46a snapshotban

A Minecraftban a mobfejekhez különböző módon lehet hozzájutni. Például a Wither Skeleton koponyákat ritkán lehet megszerezni úgy, hogy egyszerűen megöljük őket. Azonban nem minden fej tárgyat lehet így megszerezni a játékban. Másokat egy Charged Creeper segítségével kell megszerezni, sőt, némelyikhez még parancsok használata is szükséges.

A 22w46a snapshot a piglin-fejekkel egészítette ki a játékban megszerezhető legújabb fejelemet. Sajnos a piglinek egyszerű megölése nem lesz elegendő ahhoz, hogy a fejük lehulljon. Ehelyett a játékosoknak a Charged Creepersre kell támaszkodniuk, hogy megszerezzék őket.

Piglin fej megszerzése a Minecraftban 22w46a snapshot

Mint sok más mob fej a vanilla Minecraftban, a játékosoknak egy Charged Creeper robbanására kell hagyatkozniuk a Piglin fej megszerzéséhez. Ez trükkös lehet, valamint veszélyes is, mivel a Charged Creeper robbanásai a normál Creeperekhez képest felnagyított állapotban vannak. Detonációik azonban nem különböztetik meg az általuk megsebesített és megölt célpontokat, és az óvatlan játékosokat könnyen megölhetik a moboknak szánt robbanások.

A feltöltött Creeperek a Minecraftban úgy jönnek létre, hogy egy villámcsapás eltalál egy közönséges Creepert, vagy a négy háztömbön belüli területre csapódik, ami feltölti a mobot, és megsokszorozza a robbanásszerű sebzését. Sajnos a zivatarra várni fárasztó feladat lehet. Szerencsére más módon is létrehozhatod ezt a ritka Creeper-változatot anélkül, hogy megvárnád, hogy a természet erői a megfelelő időben csapjanak le.

Töltött kúszómászó létrehozása a Minecraftban

Szerezz egy szigonyt, és varázsold el a Channeling varázslattal. Várj (vagy keress) egy zivatart, és keress magadnak egy Creepert. Dobd a szigonyodat a Creeper közelébe vagy közvetlenül felé, és a varázslat működésbe lép. Egy villámnak le kell ereszkednie, hogy létrehozzon egy feltöltött kúszómászót.
Alternatív módszerként hozz létre egy villámhárítót három rézrúddal. Zivatar idején helyezd el a villámhárítót, és egy kúszómászót sárkányozd a villámhárító köré anélkül, hogy hagynád felrobbanni. Végül egy villámcsapásnak bele kell csapnia a villámhárítóba, és ha a kúszómászó elég közel van, akkor töltött kúszómászóvá alakul át.

Ha egy feltöltött kúszómászó van a közelben, közel kell húznod egy Piglinhez. Ez különösen nehéz lehet, mivel a Piglinek zombivá válnak, amikor belépnek az Overworldbe vagy az Endbe. Ez azt jelenti, hogy a Minecraft játékosoknak vagy a Netherbe kell vonszolniuk a Charged Creepert, mielőtt felrobbantják, vagy a Kreatív mód spawn tojások vagy chatparancsok segítségével létrehozni egy Piglint az Overworldben, mivel ezek a Piglinek nem zombifikálódnak.

Az egyik egyszerűbb módja a Piglin fej megszerzésének, ha egy Creepert egy hajóba helyezel, átalakítod Charged Creeperré, és a hajót egy Nether portálon keresztül tolod. Ezután a csónakot egy Piglin közelébe tudod vinni, mielőtt összetörnéd a csónakot, és hagynád, hogy a feltöltött kúszómászó felrobbanjon. Ezzel meg kell ölni a Piglint, és a feje leesik, ami után a Minecraft játékosok biztonságos távolságból visszatérhetnek, hogy felvegyék a Piglin fejét.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0