Minecraft: A régi fiókokat márciustól zárolták, Microsoft-fiókra van szükség

Tavalyelőtt a Microsoft bejelentette, hogy a jövőben Microsoft-fiókra lesz szükség a kultikus Minecraft játék Java-kiadásának lejátszásához. Most a redmondi cég bejelentette, hogy a régi Mojang fiókokat márciustól kizárják.

Minecraft: A régi fiókokat márciustól zárolták, Microsoft-fiókra van szükség

Eredetileg már 2021-ben szükség lett volna Microsoft-fiókokra ahhoz, hogy továbbra is hozzáférhessünk a játékhoz. A Microsoft azonban elhalasztotta a terveket, így a Mojang-fiókkal rendelkező felhasználók eddig is a megszokott módon jelentkezhettek be. Ez azonban 2022. március 10-től már nem lesz lehetséges. Azok, akik csak egy régi Mojang-fiókkal rendelkeznek, és még nem váltottak Microsoft-fiókra, négy hét múlva már nem tudnak majd bejelentkezni. A Microsoft 2014-ben vette át a Mojang fejlesztőstúdiót.

Migráció lehetséges a Minecraft Launcherben
Természetesen a Mojang-fiók tulajdonosainak továbbra is lehetőségük van új Microsoft-fiókot létrehozni, vagy a megvásárolt játéklicencet egy meglévő fiókhoz kapcsolni. A migráció közvetlenül a Minecraft Launcherrel indítható. Alternatívaként a váltás a Minecraft oldalon keresztül is elvégezhető. A Microsoft-fiók előnye, hogy a játékosok kétfaktoros hitelesítéssel biztosíthatják fiókjukat. Természetesen a változtatás nincs hatással a profilra vagy az elmentett világokra.

Míg az eredeti Java-kiadás március 10-ig még használható egy Mojang-fiókkal, addig a Bedrock-kiadás használata már Microsoft-fiókhoz kötött. A játékot a Microsoft Store-on, valamint a konzolok boltjain keresztül kínálják. A fejlesztők ezen az oldalon válaszolnak a migrációval kapcsolatos egyéb gyakran feltett kérdésekre.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
2
sad
0
wow
0