Teve a Minecraft 1.20-as frissítésében: Mit tudunk eddig?

A Minecraft világa tele van állatokkal és fantázialényekkel. Ezeket együttesen moboknak nevezik. Mindegyik lénynek egyedi megjelenése, hangjai, funkciói és cseppjei vannak, és három külön kategóriába sorolhatók.

Teve a Minecraft 1.20-as frissítésében: Mit tudunk eddig?

Az első az ellenséges mobok, amelyek jelentős veszélyt jelentenek a játékosra. A második a semleges, amelyek lényegében passzívan viselkednek, amíg meg nem támadják őket, vagy valamilyen módon nem provokálják őket.

Az utolsó kategória a passzív mobok; ezek az entitások semmilyen körülmények között nem támadják meg a játékosokat. A játékba érkező legújabb passzív lény a teve, amelyről a Mojang elárulta, hogy az 1.20-as frissítéssel érkezik.

Minecraft 1.20: Minden, amit a játékosoknak tudniuk kell a teve mobról

A tevéket Agnes Larsson, a Vanilla játékigazgatója mutatta be a Minecraft közösségének a 2022-es Minecraft Live livestream során. Míg a stream nagy részében más 1.20-as funkciókat, például a bambuszfa szettet, a vésett könyvespolcokat és a lógó táblákat jelentették be és magyarázták el, a tevemob leleplezése a legvégén meglepte a játékosokat és a tartalomkészítőket szerte a világon.

A teve hozzáadása a második mob, amely az 1.20-as frissítéssel érkezik a játékba. Az első, Sniffer nevű entitás már eléggé ismert, mivel megnyerte a 2022-es mob szavazást, megelőzve a Tuff Golemet és a Rascalt.

A tevék, mint már említettük, passzív mobok, akiket a sivatagi falvakban kóborolva találhatunk meg. A Minecraft wiki szerint egy faluban csak egy ilyen fog spawnolni. Emellett a játékosok általában a települések központjában vagy annak környékén találják meg a lényeket.

A tevék tudnak állni, valamint ülni is, gyakran adnak ki morgó hangokat, amikor ez utóbbit teszik. Mint a Minecraft világában a legtöbb állatnak, nekik is van bébi változatuk.

Másrészt van egy olyan tulajdonságuk, amivel sok más mob nem rendelkezik: képesek átmenni a falakon és kerítéseken. A modelljük kialakítása miatt úgy néz ki, mintha mosolyogna, ami egy olyan mozdulat, ami a valós állati arckifejezéseket utánozza.

A tevék elsődleges célja a szállítás és a lovaglás, amire eddig a lovak voltak hivatottak. Ez utóbbival ellentétben azonban úgy tűnik, hogy a tevék szívesen fogadják, ha a játékosok megpróbálják megülni őket, még nyereg nélkül is, és nem próbálják ledobni őket a hátukról. Ha egy tevére nyereg van felszerelve, a játékosok továbbra is lovagolhatnak rajta. A lovakkal ellentétben az új mobnak nem lesz második slotja a páncélzathoz.

A tevéknek megvan a "rohanás" képessége. Ezt akkor lehet kihasználni, ha a játékosok lenyomják és lenyomva tartják a szóköz billentyűt, majd a megfelelő pillanatban elengedik. Ezzel a csőcselék előre fog indulni, és 12 háztömb a legnagyobb távolság, amit megtehetnek. Ez nagyszerű lehet, amikor barlangokat vagy szakadékokat próbálnak megkerülni, mivel a játékosoknak nem kell megkerülniük azokat. Minden alkalommal, amikor a teve dash képességét használják, aktiválódik egy három másodperces hűlési idő.

Ami a tenyésztést illeti, a tevéket kaktuszok segítségével lehet tenyészteni. Ráadásul követni fognak minden olyan játékost, akinek kaktusz van a kezében. Ha azonban a távolság meghaladja a hat háztömböt, a csőcselék nem követi tovább a játékos karakterét.

Mi a reakciód?

like
15
dislike
1
love
6
funny
5
angry
3
sad
2
wow
9